BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, February 25, 2015

Tinggalkan

Mengalir kau bak sungai
Pergi kau tiada menoleh walau seketika
Tanpa pedulikan sekeliling mu
Kau tegar biarkan ku
Cerita semalam ditinggalkan

Benar-benar sungguh kau tinggalkan
Tinggalkan memori bersama seketika
Meninggalkan kesan dihati ku

Cukup perih untuk menerima
Kau tidak akan hadir lagi buat selama
Biarkan aku sentiasa merindui

Aku yang tidak kuat
Lagi runtuh mengenangkan akan semalam
Semalam kita bersama
Hari ini berpisah
Tanpa peluang

Friday, October 17, 2014

Missing

Yeay...seronok amat tak sia2 mencari dan menanti novel bukan cinta secondhand, sekarang dah menerjah ke bait2 yang terakhir dah, cinta dan sayang naira untuk amril dah hampir terbalas. Terkenangkan setiap bait2 kata perjalanan hidup mereka buat hati ini makin berbunga, dan kembangnya bunga bukan sekadar ditaman2 bahkan kuntumannya mekar, mekar untuk menerjah awan, awannya yang jauh dari pusat bumi begitulah boleh diibaratkan. Tapi... Empunya blog ni bagai mana... Samakah dengan amril, yang seawalnya perangai taufan,baran dan ego... Dan penghujungnya mr. Caring... Jauh sekali tidakkan... Hehehe

Selaku juri yang tak berdaftar dengan kerajaan dan tak menerima sebarang sijil sah judger professional saya bagi 4 bintang.. Kerana jalan ceritanya amatlah menarik yang infinity.. Sememangnya, blogger ni amatlah merindui jalan cerita, even blogger ni belum lagi mempunyai keluarga sendiri, tapi hati memang sangat nak sangat mencemuh bait2 kata untuk mereka terpilih, untuk mercairkan hati dengan perangai dan tingkah laku yang menyenangkan, tapi...terasa bagi diluarkemampuanlah pula..

Apepun berserah kepada pemilik hati yang mampu membolak-balik hati hamba2nya, manalah tahu suatu hari nanti Dia memberi hati yang tak mampu dimiliki oleh insan lain kan.. Ape yang perlu sebagai hambaNya hanya berdoa dan tak perlu putus lisannya dari lidah hingga ditanam kedasar hati agar lancar permintaan untukNya..

Jom layan lirik lagu ni yer.. Dipetik dari album Teen Top yang terlatest lagunya missing.. Memang hot lagu ni, boleh cari diyoutube ye.... See ya...




You got a be stronger cause you’re my star
You got a be stronger cause you’re my star

I Think about you 후회와 miss you
아무런 말도 하기 싫던 나와
나를 떠나도 아무렇지 않을  같던
 표정 변해버린 말투에 

너는 Bad Girl 나는 Bad Boy
어쩌면 우리 둘은 처음부터  꼬인
사이에 집착하고 서로를 구속 했을까
맘에 없는 말을 뱉을까
반복되는 싸움에도 이게 사랑이라 믿어가며 
서로를 위로 했을까
계속   습관 고치려고 노력했지만
 얼굴은 어둡게만 보여 uh

돌아와 지금 내가
 잊는다는  정말 쉽지 않아
말처럼 쉽지 않아
I’m Crazy I’m Crazy ma Girl
나처럼 울고 있나
같이 즐겨 듣던 노랠 듣고 있나
쉽지 않아  쉽지 않아 ()
 어때

모든  달라져가 
 보낸 후에 찾아  변화와
내가 없이 지낼 너의 모습이 자꾸만 
  미치게 
점점 깊어져만  우리 상처
조금씩 보이는 단점
아님 처음부터 장점
찾으려 노력했던  우리  사이 함정
오늘따라 하늘엔 구름  
없이 날씨는 십점만점
모든  그대로인데  옆엔 너만 없네
이게 이별이란  이제 현실이란 

돌아와 지금 내가
널 잊는다는 게 정말 쉽지 않아
말처럼 쉽지 않아
I’m Crazy I’m Crazy ma Girl
나처럼 울고 있나
같이 즐겨 듣던 노랠 듣고 있나
쉽지 않아  쉽지 않아 ()
 어때

 하루가 달라져가 예전의  모습과
너와 싸울  있었던  때가 좋았던 거야
좋았던 거야

돌아와 지금 내가
 잊는다는  정말 쉽지 않아
말처럼 쉽지 않아
I’m Crazy I’m Crazy ma Girl
나처럼 울고 있나
같이 즐겨 듣던 노랠 듣고 있나
쉽지 않아 난 쉽지 않아 (왜)
넌 어때

Sunday, October 12, 2014

Cinta Dan Pasangan

12.10.14 - petang tadi punya cerite, attending la ke majlis kawin rakan opis ape yang tertarik nak ceritanya kat sini, adalah macam seruan untuk aku agar cepat kahwin sementara usia ku, yang sudah capai tahap patut kahwin... Eh!! Belom mula lagi rupanya cerita ni kan..hehehe...
 Okay lah... Sesudah selesainya makan ramai, mula piesta peragaan, masalahnya aku ni salah majlis kah??peragaan disini bukanlah feshion show yang gempak..eh!! Hilang focus untuk tatap rakan bersanding, sebaliknya focus aku untuk show anak2 rakan opis... Itu yang menjadi masalah besar untuk aku dan sekutu rakan yang masih membujang.... Masalah besarnya, bukan untuk aku membujang sampai sekarang siapalah jodoh untukku, aku percaya rezeki, jodoh,ajal,pertemuan semua atas kehendak dan urusan tuhan, tapi kalau tidak diusahakan mana nak datang semuanya.... Omg!!! Tapi sekarang bukan bukan tak mahu diusahakan besar2an tapi, paling aku takut hati ku untuk digilis kali kedua. Takkan lah parut hati yang lama belum sembuh, dah beranikan untuk luka lagi, takkan nak tambah lagi luka dihati kan?

Cara mudah untuk mengisi jawatan kosong yang dah lama diisi kekosongan adalah dengan mengambil cinta argung, meletak sang pemberi cinta untuk hamba2nya sebagai medium untuk kekosongan jawatan tersebut..tapi ia akan menjadi prejudis diopis nanti, kenapa? Kenapa aku tak bepasangan, aku homoseks ke? Itu la prejudiis2 kasar yang akan terkena nanti, percayalah... Dan jawapan aku senang, kenapa, kau na isi kesongan tu ke? Soalan inilah akan berbalas... Cukuplah aku meletak Tuhan sebagai cinta aku..fullstop, and stop asking me... Cukup menyakitkan..


Jom layan lirik lagu ni terlebih dahulu untuk rawatan hati yang rawan..

Soledad

If only you could see the tears in the world you left behind
If only you could heal my heart just one more time
Even when I close my eyes
There's an image of your face
And once again I come to REALIZE
You're a loss I can't replace

Soledad
It's a keeping for the lonely
Since the day that you were gone
Why did you leave me
Soledad
In my heart you were the only
And your memory lives on
Why did you leave me
Soledad

Walking down the streets of Nothingville
Where our love was young and free
Can't believe just what an empty place
It has come to be
I would give my life away
If it could only be the same
Cause I conceal the voice inside of me
That is calling out your name

Soledad
It's a keeping for the lonely
Since the day that you were gone
Why did you leave me
Soledad
In my heart you were the only
And your memory lives on
Why did you leave me
Soledad

Time will never change the things you've told me
After all we're meant to be love will bring us back to you and me
If only you could see

Soledad
It's a keeping for the lonely
Since the day that you were gone
Why did you leave me
Soledad
In my heart you were the only
And your memory lives on
Why did you leave me
Soledad

Saturday, August 2, 2014

Birthday boy 02/08/89

Earlier this morning at 7a.m, I already celebrate my own birthday alone with breakfast (a cup of oat and full bowl of NESTUM) totally I proud with my self and everybody.. lately last night, only got a few moment my birthday, by the way I really appriciate that.. thanks so much, too much, and very much all of you...



I'm feel 25, 25 uhh huu..


gracias.... 

Tuesday, June 10, 2014

Rindu ker?


Tetibe je, tapi tade la rindu sangat pun. Sebab dah hampir setahun aku tinggalkan bumi serawak, 

Dan gambar selfie ni diambil semasa menunggu flight tak kunjung tiba.. Penat seyh..

Apepun selamat melancong semua.

Saturday, April 6, 2013

TEEN TOP oh! TEEN TOP

video

hey to you to you to you now..

saje je Firhan share Teen Top, medium untuk memperkenalan Teen Top dimata anak muda yang ghairah dengan kpop. Satu lagi Firhan mahu menyokong perjuangan muzik Teen Top yang best dan unik.

apa kaitan teen top???

>kumpulan Anak muda.
>6 orang members.
>menyanyi dan menari.
>bawah naungan LEONT.

ahli teen top???

>c.a.p
>chunji
>l.joe
>changjo
>niel
>ricky

Gambar teen top.

dari album Roman
C.A.P
ChangJo
Ricky
Niel
L.Joe
ChunJi


Be Loved..Be Loved juga la...Perkara yang wajib dibuat jangan pula ditinggalkan.

Bagi penggemar cerita lakonan aktor kacak Filipina Dingdong Dantes (Arlan/Benjie) dan pasangan seksi dan jelitanya Marian Rivera (Czerina). Firhan akui cerita lakonan pasangan romantis ini membuahkan hasil dengan impak cintan yang boleh menyentuh sanubari. (wah.. teruja sangat aku). 

Sekarang Firhan lebih teruja menonton My Beloved, ternyata ceritanya yang berkisah tengtang pergolakkan kekeluarga, konflik bercinta, tetapi yang menjadi tidak puas hati penggunaan watak yang agak tidak sesuai dengan penggunaan manusia sebagai malaikat dan mempunyai nafsu.. agak menjingkilkan. tetapi Firhan tetap mengadapnya juga. Firhan mengadap cerita ini di web Tonton dalam chanel filipina. 

Bagi yang masih rasa dirinya bawah umur Firhan menasihatkan agar menonton tu biarlah berpenjaga agar tidak tercalar akidahnya yang masih muda untuk mengenal agamanya. Menonton tu biarlah berpada yer...


Assalamualaikum.